Фотоволтаици: ДКЕВР служи на антиевропейски и проруски ядра

Фотоволтаици: ДКЕВР служи на антиевропейски и проруски ядра
Според Българската фотоволтаична асоциация, ДКЕВР служи на руски интереси. Снимка: misia-nov-dom.blogspot.com
A A+ A++ A

„ДКЕВР служи на антиевропейски и проруски ядра в държавата с цел – унищожаване на независимите чуждестранните и български инвеститори в енергетиката и експроприация на частния им капитал“, е записано в позиция на Българската фотоволтаична асоциация /БФА/, по повод на предложените от ДКЕВР промени в сектора.

Публикуваното искане на ДКЕВР за ограничаване до 50% на изкупуването на електроенергията произведена от фотоволтаични и вятърни централи е абдикиране от регулаторните функции. ДКЕВР признава неспособността си да регулира отношенията в енергетиката, доказва корпоративни зависимости и дискриминационно третиране на производителите, смятат още от БФА.

Според БФА, производителите на енергия от слънчеви и вятърни централи са единствените, които ползват изцяло налични собствени ресурси за производство на електроенергия, „диверсифицираме енергийните източници и намаляваме сметките на потребителите, защото приходите от спестените от нас въглеродни емисии се връщат директно в НЕК и намаляват цената, която потребителите плащат за зелена енергия“, заявеват от асоциацията.

#ДКЕВР #фотоволтаици #фотоволтаична #БФА #НЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници