Красимир Янков към ГЕРБ: Паднахте заради произвола на ЕРП-тата

Красимир Янков към ГЕРБ: Паднахте заради произвола на ЕРП-тата
Според Янков, мотивите за вота, сред които е обвинението за политическа намеса в работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране са несъстоятелни.
A A+ A++ A

Много къса памет имате, колеги от ГЕРБ. Нека ви припомня, вие не завършихте мандата си, а бяхте свалени от власт предсрочно от народното недоволство. Една от най-важните причини бе именно произвола на ЕРП-тата, заяви от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Красимир Янков по време на дебатите по внесения от опозицията вот на недоверие.

Според Янков, мотивите за вота, сред които е обвинението за политическа намеса в работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране са несъстоятелни. Той отбеляза, че още в началото на работата си това Народно събрание приело законодателни промени и чрез смяна на методологията на ценообразуване се създало условия регулатора да взема решения, които са адекватни на обществените очаквания. Според него това е довело до възможността да бъде намалена цената на електроенергията.

„Защо вносителите на днешния вот, когато бяха управляващи, не чуха хората, защо не намерихте резерви в енергийната система, за да не се увеличава спекулативно цената? Кога ДКЕВР работеше, защитавайки българските граждани - безпристрастно, независимо и морално, с цялата сила на закона? Когато признаваше високите разходи в енергетиката - за ВЕИ, за представителни на мениджърски екипи, за необосновани загуби или сега?“, обърна се към опозицията Красимир Янков.

#Красимир Янков #Коалиция за България #ГЕРБ #Янков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници