Полиция и протести заради затваряне на подлез в Пловдив

Полиция и протести заради затваряне на подлез в Пловдив
Търговци протестираха заради затваряне на подлез в Пловдив. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протести под надзора на полицията съпроводиха частичното затваряне на подлеза на Централната гара в Пловдив. 

Търговците от подлеза стъпиха на железата, с които ще започне изграждането на обезопасителен тунел и не позволиха на работниците да ги изтеглят. В този момент полицията образува плътен кордон и избута хората, като лично шефовете на Транспортна и Охранителна полиция ги помолиха да не възпрепятстват строежа. Бяха събрани личните документи на протестиращите търговци, те бяха предупредени, че може би ще се стигне до сила, ако не отстъпят.

Същата конструкция бе премахната от търговците в петък срещу събота през нощта, след което те излязоха на протест пред Областната управа. Отговорът, който тогава получиха от областния управител Венцислав Каймаканов, беше уклончив - той се съгласи с тях, че поставената преграда през подлеза е война на нерви и пречи на бизнеса им, но даде право и на експертите да преценят опасен ли е подлезът или не. През него всеки ден преминават не само хиляди пътници, но това е и единствената пешеходна връзка между два големи квартала. В момента се сменят концесионерите на гарата и по- голямата част от подлеза е предмет на сделката.

Според търговците всичко това се прави, за да бъдат принудени те да напуснат, за да може новият концесионер да отдаде магазините при по-благоприятни за него условия. Търговците се оплакват, че плащат наем, а са принудени да затворят магазините си.

Областният лидер на КТ „Подкрепа“ в Пловдив Атанас Кръстев също пристигна на място и обяви, че внася жалба в прокуратурата, която изисква намесата на дежурен прокурор. Според него загражденията са абсолютно ненужни, при положение че не е разрешен спорът между фирмите концесионери на гарата и скоро ремонт там няма да започне.

#Пловдив #Венцислав Каймаканов #Централна гара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници