Путин може да спечели вота на първия тур с 60%

Путин може да спечели вота на първия тур с 60%
Тези резултати могат да бъдат публикувани само от чуждестранни медии, тъй като съгласно руския закон 5 дни преди изборите не може да се обнародват резултати от анкети. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският премиер и кандидат за президент Владимир Путин вероятно ще спечели изборите на 4 март още на първия тур с близо 60% от гласовете, сочат резултатите от анкета на Общоруския център за проучване на общественото мнение, смятан за близък до властта.

Сондажът, който е извършен на основата на репрезентативна извадка от 1600 души, показва, че силният човек на Русия ще спечели 59.9% от гласовете на избирателите и така ще победи още на първия тур на вота, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

На второ място ще е комунистът Генадий Зюганов с 15.1% и на трето - олигархът Михаил Прохоров с 8.7%.

Тези резултати могат да бъдат публикувани само от чуждестранни медии, тъй като съгласно руския закон 5 дни преди изборите не може да се обнародват резултати от анкети.

След парламентарните избори през декември, спечелени от партията на премиера „Единна Русия“, но критикувани от опозицията заради твърдения за измами, електоралните нагласи в полза на Путин бяха едва 50%, но оттогава насам непрекъснато се увеличават.

#Владимир Путин #премиер #президент #избори #Генадий Зюганов #Михаил Прохоров #Единна Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници