Нови боеве в Краматорск, напрежението ескалира

Нови боеве в Краматорск, напрежението ескалира
Проруските сепаратисти отблъснаха настъплението на украински военни части в Краматорск. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В покрайнините на Краматорск се водят сражения между украинските специални части и проруските сепаратисти. С наближаването на изборите на 25 май напрежението нараства.

Проруските сепаратисти отблъснаха настъплението на украински военни части в Краматорск, пише „Взгляд“, като се позова на съобщение на представителя на народната самоотбрана в града.

Колоната от бронетехника, състояща се от шест бронетранпортьора, не е могла да се придвижи по-надалеч от моста в района на завода „Енергомашспецстал“. Под контрола на властите в Киев подразделенията на украинската армия са се изтеглили към Карачун.

Междувременно бе съобщено, че украински военни са иззели зенитно-ракетен комплекс от неизвестни лица, готвещи се да щурмуват военното летище в Краматорск, пише украинското издание на „Комсомольская правда“.

Установено е, че зенитно-ракетният комплекс не е на въоръжение в украинската армия и е чуждестранно производство. При операцията са задържани руски журналисти, които се опитвали да заснемат опита за атака на летището. Няма пострадали.

Помощник генералният секретар на ООН по правата на човека Иван Симонович изрази опасения по повод на ситуацията в Източна Украйна, като заяви, че страната се приближава към точката на невъзвратимост.

„Опасявам се, че ако не бъдат предприети незабавни и адекватни мерки, страната ще достигне точка, от която няма връщане“, каза Симонович, като добави, че ООН разполага с информация за многобройни случаи на отвличания, мъчения и убийства в Източна Украйна.

#Краматорск #Източна Украйна #армия #сепаратисти #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници