Евакуират цял град в Сърбия заради наводненията

Евакуират цял град в Сърбия заради наводненията
Над 6000 души са евакуирани до момента в Сърбия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Целият град Обреновац близо до Белград ще бъде евакуиран заради огромните наводнения. Над 6000 души са евакуирани до момента в Сърбия. В Босна и Херцеговина свлачища затрупаха къщи, Хърватия също се бори с последиците от проливните дъждове.

90% от Обреновац е потънал във вода, която на някои места достига до пет метра височина и се повишава. Някои райони могат да бъдат достигнати само с военни хеликоптери. До момента са евакуирани 2500 души, а хиляди други са застрашени.

Над 200 свлачища, които са затрупали къщи, усложняват ситуацията В Босна и Херцеговина. Има и пострадали хора. Един мъж е загинал при срутване на част от къщата му, в която нахлули придошлите води в Дворови, област Биелина. Тежко болен човек е починал в град Маглай, след като спасителите не успели да стигнат до града, който е напълно под вода.

И Хърватия се бори с последиците от бурите и поройните дъждове. Реките са излезли от коритата си и са залели голям брой къщи в някои населени места.

В Петък вечер 28 български пожарникари и спасители заминават да помагат за преодоляването на последиците от наводненията в Сърбия.

#евакуират #град #Сърбия #наводнения #проливни #дъждове #Босна и Херцеговина #Хърватия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници