Конституционният съд образува дело за комисията „Плевнелиев“

Конституционният съд образува дело за комисията „Плевнелиев“
Конституционният съд образува дело по искането на ГЕРБ за обявяване на противоконституционност на решението на депутатите за комисията „Плевнелиев“. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Конституционният съд образува дело по искането на ГЕРБ за обявяване на противоконституционност на решението на 42-рото Народно събрание за комисията „Плевнелиев“, съобщи КС на електронната си страница.

На 8 май Народното събрание създаде Комисия за изясняване на обстоятелствата, която да проучи дейността на електроразпределителните дружества и концесионерите за добив на природни богатства, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и лица, свързани с политически партии. Комисията бе наречена „Плевнелиев“ заради срещата на президента Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на EВН Щефан Шишковиц във Виена в края на март.

Предложението за създаване на временна анкетна комисия бе на „Атака“, които бяха подкрепени от „Коалиция за България“ за необходимите 48 подписа за внасяне на проекторешението.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева бе категорична, че с оглед принципа за разделение на властите и баланса между тях е недопустимо парламентът да осъществява контролни функции върху държавния глава.

#Конституционният съд #Росен Плевнелиев #Плевнелиев #ГЕРБ #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници