„Прозрачност без граници” предвижда контролиран вот

„Прозрачност без граници” предвижда контролиран вот
„Имаме нарастващ брой сигнали за това, че се готви контролиран вот“, заявиха от „Прозрачност без граници“. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

„Имаме нарастващ брой сигнали за това, че се готви контролиран вот. На практика като наблюдаваща независима организация не можем да вършим своята работа в Общественият съвет към ЦИК, тъй като редът, който ЦИК едностранно определи за работата му, не ни позволява да осъществяваме контрол“,  заяви пред Нова телевизия председателят на УС на „Прозрачност без граници“ Огнян Минчев.

„Ние сме от 15 години в наблюдението на изборите. Винаги е имало опити неправителствените огранизации да бъдат превърнати в безопасни игли от страна на властимащите“, каза още Минчев.

Според него с поправките, които настъпват в Изборния кодекс, се цели „НПО-тата да бъдат превърнати изцяло в безопасни игли и тяхното участие да бъде изцяло легитимационна процедура“.

Минчев заяви, че от младежките структури на ДПС имало увеличение на регистрираните наблюдатели за предстоящите избори.

В момента има около 14 хил. регистирани наблюдатели от всички организации. Те от своя страна могат да присъстват при откриването на секционните комисии, както и при броенето на бюлетините.

#Огнян Минчев #ДПС #НПО #ДПС #ЦИК #бюлетини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници