Предлагат Енергиен борд за спасяване на сектора

Предлагат Енергиен борд за спасяване на сектора
Енергиен борд предлагат от инициативата "Да спасим енергетиката" по време на кръгла маса за бъдещето на системата. Снимка: 4coolpics.com
A A+ A++ A

Енергиен борд предлагат от инициативата "Да спасим енергетиката" по време на кръгла маса за бъдещето на системата. "Българската енергетика е застрашена от колапс в буквалния смисъл на думата.

Причината за това е съчетанието между зле построена нормативна уредба и лоши управленски решения", коментира икономистът Георги Ганев по време на дискусията. Според експерта, системата е "капиталоемка" и изисква сериозни финансови активи.

Данните в момента показват, че приходите в енергийната система в момента са по-малко от разходите, коментира Красен Станчев. Според него има допълнително влошаване на сектора след одита от страна на ЕК и Световната банка, от началото на миналата година.

3 млрд. евро са задълженията на соларните и вятърните паркове към банковата система, сочат изчисленията на Българската фотоволтаична асоциация. Според организацията секторът страда от лошите политики в България.

#енергетика #Георги Ганев #Красен Станчев #соларните #фотоволтаична #данни #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници