Цачева: Целта не са ЕРП-тата, а Плевнелиев

Цачева: Целта не са ЕРП-тата, а Плевнелиев
Зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева обяви, че партята е готова с мотивите за вота на недоверие и подписите са събрани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева обяви, че партята е готова с мотивите за вота на недоверие и подписите са събрани.

„Очакваме онази прословута информация, за която народни представители отидоха на крака, за да знаем какво е точното състояние на НЕК; как са загубите на дружеството. Искаме, когато се стигне до пленарна зала да имаме една конкретна информация“, коментира Цачева пред Би Ти Ви.

ГЕРБ обявиха в края на миналата седмица, че внасят вот на недоворие на правителството за сектор „Енергетика“ и провала на проекта „Южен поток“.

„В комисията по енергетика в Народното събрание регулярно са изслушвани и представители на ЕРП-тата, на НЕК, и на БЕХ, поради което е абсолютно безпредметно за нас нарочна временна комисия, която отново заради „Атака” да води и да има такава инициатива. Трябва да знаят българските граждани, че това се случва единствено и само, за да състави комисия срещу президента Плевнелиев, което е абсолютно недопустимо, противоконституционно. Затова ние внасяме жалба, искане в Конституционния съд”, категорична беше Цецка Цачева.

На въпрос дали разкритието, че „Газпром” си поръчва законодателни поправи във връзка с проекта „Южен поток” ще сред мотивите на този вот зам.-председателят на ГЕРБ отговори: „Естествено, но за съжаление обаче вече са факт и това е причината за острата реакция от страна на ЕК”.

#Цецка Цачева #Цачева #Росен Плевнелиев #Газпром #„Южен поток“ #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници