Вижте представянето на серията HTC One

Вижте представянето на серията HTC One
A A+ A++ A

HTC се готви да атакува пазара, за да възвърне позициите, които през последните месеци загуби, и ако вчерашната пресконференция на компанията е индикация за това, намеренията на тайванците са повече от сериозни. Вече можете и сами да видите за какво говорим, тъй като компанията публикува пълен видеозапис на събитието, в което основната роля имаше шефът на HTC Питър Чоу. Междувременно ще използваме случая, за да споделим и нашите снимки, видео и впечатления от двата нови модела в серията One - One X и One S. Освен тях има още един модел с името One V, но върху него логично не беше акцентирано тъй като става дума за предложение от среден клас, а освен това на събитието нямаше работещи бройки от него.

HTC One X определено е най-впечатляващият модел от представените и успя да ни спечели не само с четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3 (има и друг вариант, който използва двуядрен чип Snapdragon S4 и има LTE възможности) и 4,7" HD екран, но и с индустриален дизайн. Компанията акцентира върху това, че корпусът е изработен от поликарбонатна пластмаса, а единственият отвор върху него е този за microSIM картата. Разбира се, камерата също е получила специално внимание и за работата й се грижи специален чип. Устройството изненадва при първата среща, тъй като теглото му е необичайно малко предвид размерите на корпуса. Изработката е отлична и определено нашите предпочитания са към бялата версия, и то заради начина, по който корпусът контрастира с тъмния екран.

HTC One S минава за най-тънкия смартфон на компанията, но това не е единствената му отличителна черта. Корпусът е изработен от алуминий, но след това е обработен чрез процес, познат като micro-arc oxidation, който осигурява до 10 пъти по-здрава повърхност в сравнение с обикновената оксидация. Това би трябвало да предпази метала по-добре от драскотини, а освен това оставя soft touch усещане при допир. Няма нужда да уточняваме, че телефоните работят бързо и плавно, а промените, които идват с Android 4.0 и интерфейса Sense 4.0, се забелязват много добре. Ще ни трябва обаче повече време с устройствата, за да изградим окончателно мнение, но на пръв поглед посоката, в която са се насочили HTC, е правилна.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници