Снимки и видео на Sony Xperia U и Xperia P

Снимки и видео на Sony Xperia U и Xperia P
A A+ A++ A

Пресконференцията на Sony Mobile в Барселона не може да се нарече особено запомняща се, защото премина за броени минути и определено не беше съпроводена с някакво особено мултимедийно шоу. На сцената се появиха Берт Нордберг, който е шеф на мобилното подразделение, и самият Казуо Хитай, който отскоро оглавява Sony. За двете продуктови премиери вече писахме, затова сега ще покажем малко снимки на устройствата и видео на едното от тях. В интерес на истината Sony Xperia U и Xperia P успяха да компенсират липсата на някакви атракции при представянето - двете устройства допълват по добър начин представения в началото на годината Xperia S, а трите заедно създават солидно продуктово портфолио, на което ще стъпи Sony Mobile. Стратегията на компанията е ясна - да създаде единна екосистема, която да комбинира различните й продукти.

И двата нови смартфона следват дизайнерската линия на Xperia S, която всъщност е обща за продуктите, обединени от името Xperia NXT. Характерни за нея са изчистените линии и прозрачната лента в долната част на екрана. При Xperia U тя може да свети в различни цветове, като светлината съответства на преобладаващия цвят на екрана при разглеждане на снимки или слушане на музика. Освен това зависи и от избраната тема. Устройството е с пластмасов корпус, но на пръв поглед изработката е много добра, а двуядреният процесор с честота 1GHz би трябвало да го направи достоен съперник на HTC One V.

На свой ред Xperia P залага на unibody алуминиев корпус, който има принос за премиум усещането, което оставя устройството. Процесорът също е двуядрен, с работна честота 1GHz. Най-впечатляващата характеристика на устройството е неговият 4" Reality дисплей, който освен технологията Bravia прибавя и нова. Тя се нарича WhiteMagic и осигурява по-висока яркост, като добавя допълнителен бял пиксел към познатата пикселна подредба RGB. Специална технология се грижи за динамичната промяна на яркостта в зависимост от условията, така че това да не се отрази на батерията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници