Влакове тръгнаха по Дунав мост II

Влакове тръгнаха по Дунав мост  II
Цената на еднопосочния билет за пътуване между Видин и Голенци е 7.43 лв., а между Видин и Крайова – 15.26 лв. Снимка: mtitc.government.bg
A A+ A++ A

Железопътният трафик по Дунав мост II беше официално открит в събота. От днес между Видин и Крайова с влак ще се стига за три часа.

Засега дестинацията ще бъде обслужвана само от румънски влакове. Очаква се скоро по моста да преминават и товари.

"Започваме пълноценната експлоатация на моста "Нова Европа", заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров.

Първият пътнически влак, преминал по Дунав мост II, бе посрещнат с вълнение от видинчани.

"Всички знаем, че железопътният транспорт е от огромно значение за балансираното развитие на транспортната система на всяка страна", каза Петър Киров.

По думите му мостът "Нова Европа" има не само стратегическо значение, но и регионално – осигурява възможност за развитие на бизнеса и връзките между хората от двете държави.

Държавният секретар на Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке благодари за доброто сътрудничество с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България. Той съобщи, че пътническият влак, който ще свърже Видин с румънския град Крайова ще се движи по редовна линия два пъти дневно.

Цената на еднопосочния билет за пътуване между Видин и Голенци е 7.43 лв., а между Видин и Крайова – 15.26 лв.



#влакове #Видин #транспорт #Крайова #линия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници