Реформаторският блок сезира ДАНС и прокуратурата за „Южен поток“

Реформаторският блок сезира ДАНС и прокуратурата за „Южен поток“
Той уличи в лъжа зам.-министъра на икономиката и енергетиката Иван Айолов, който вчера отрече твърдението на реформаторите, че промените в закона за енергетиката са диктувани от чужда фирма. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Реформаторският блок сезира ДАНС, главния прокурор и Европейската комисия, за да бъде проведено пълно разследване по документите, свързани с проекта „Южен поток“, съобщиха от партията.

„Имаме основателни съмнения, че законопроектът, приет от мнозинството на първо четене за промяна на Закона за енергетиката, е изготвен извън България срещу интересите на нашата страна и на ЕС. Този законопроект води до високи цени на газа, тока и парното и искаме той да бъде спрян“, обясни Мартин Димитров.

Той уличи в лъжа зам.-министъра на икономиката и енергетиката Иван Айолов, който вчера отрече твърдението на реформаторите, че промените в закона за енергетиката са диктувани от чужда фирма.

Г-н Айолов излъга, заяви Мартин Димитров, и посочи точния документ в описа, който Реформаторският блок притежава по решение на съда. От него става известно, че още през август 2013 г. дъщерната фирма на Газпром „Южен поток транспорт b.v“ е направила предложения за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

Според бившия енергиен министър Трайчо Трайков целта на цялата „машинация“ е „Южен поток“ да бъде изваден от обсега на европейското законодателство и нарушава интереса на българските потребители, като унищожава възможността за конкуренция.

Това е най-голямата доказана корупционна схема в историята на България, категоричен беше Атанас Атанасов. Настояваме главният прокурор да разпореди разследване кои са тези виновни длъжностни лица, които са се поставили в услуга на чужд интерес. Според Атанасов става въпрос за „изключително тежки деяния срещу Републиката“.



#Реформаторският блок #сезира #ДАНС #прокуратурата #"Южен поток"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници