Готвач на Лиз Хърли и Джереми Айрънс ще демонстрира норвежка морска кухня в София
С демонстрационно приготвяне на норвежка сьомга ще бъдат открити Дните на норвежката морска кухня в София.
Специален гост е шеф готвач Даниел Руше Мадсън, звезда на норвежката кулинария, готвил за президенти, политически личности, кралски особи и звезди като Лиз Хърли, Клиф Ричард, Крис Риа и Джеръми Айрънс.
Даниел е съавтор на най-добрата готварска книга в Норвегия за 2012 г . - Worlds best seafood. Преди време става популярен със съвместното си шоу с корифея Гордън Рамзи. Изявите му в тв шоута и интернет са гледани от над 100 млн. души.
Носител е много награди, но гордостта му е отличието за марка за 2013 г., връчено в Париж, за вдъхновяването на над 40 милиона зрители с готвене. Носители на същия приз през последните години са VISA и Lois Vuitton.
Гурме събитието е на 14 май в сградата на Метро академия (бул. „Цариградско шосе“ 7-11) и се организира от Посолството на Кралство Норвегия и Norwegian Seafood Council.