Путин: Неприятностите на Украйна са заради безотговорната й политика

Путин: Неприятностите на Украйна са заради безотговорната й политика
Руският президент Владимир Путин заяви, че украинската криза е резултат от безотговорната политика, която е довела до загубите, на които сме свидетели в момента. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин заяви, че украинската криза е резултат от безотговорната политика, която е довела до загубите, на които сме свидетели в момента.

„Примерът на нашия съсед, нашата братска Украйна, ясно показва, че безотговорната политика причинява множество неприятности и загуби. Стотици хиляди хора са лишени от възможността да живеят мирно и благополучно“, коментира руският президент, цитиран от БНР.

Според него един равнопоставен диалог между Киев и сепаратистите в югоизточната част на страната е от ключово значение за облекчаване на напрежението в страната.

Междувременно секретарят на украинския Съвет за сигурност и отбрана Андрий Парубий заяви, че наказателната операция в Източна Украйна продължава независимо какви решения ще вземат привържениците на федерализацията, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Украинските въоръжени сили са дислоцирали 15-хилядна групировка в пограничните райони с Русия“, заяви руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов.

Той добави, че заедно с това протича „разрастване на натовска групировка войски в Източна Европа“. Антонов изтъкна, че в условията на настоящата криза в Украйна подобни действия не спомагат за намаляването на напрежението.

#Украйна #Владимир Путин #Путин #Андрий Парубий #Киев #Източна Украйна #Анатолий Антонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници