Тази виртуална клавиатура работи навсякъде и с всичко

Тази виртуална клавиатура работи навсякъде и с всичко
A A+ A++ A

Със смаляването на електрониката ползването на традиционна клавиатура става все по-трудно, а въвеждането на клавиатура с реален размер е почти невъзможно. Продукт, представен от екип от шведския университет MDH, цели да се справи именно с този проблем. Тяхната виртуална клавиатура представлява две гривни, които се слагат на китките или върху ръцете.

Чрез сензори те засичат движенията на ръцете и пръстите върху въображаемата клавиатура и действат като истинско устройство. Освен бутоните на клавиатура, гривните могат да разпознават и жестове и да действат като мишка. Прототипът работи с таблети, компютри и смартфони, но по-интересно е приложението му с Google Glass и Oculus Rift. Чрез тях може да се проектира клавиатура там, където я няма, за да се ползва по-лесно от потребителя.

Екипът работи по този проект от 2005 година и иска да направи продукта широко достъпен за потребители, но на този етап няма нужните средства. Възможностите на тази клавиатура са много, най-вече с устройства, към които не може да се закачи клавиатура или когато пространството не позволява ползването на реална такава. Освен това въвеждането на информация в таблет също може да бъде силно улеснено. В случай че някой измисли приложение, за което създателите не са се сетили, прототипът е направен с отворен АPI.

http://phys.org/news/2014-05-virtual-keyboard-reality-video.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници