Условията в Спешната помощ са ужасни, призна Андреева

Условията в Спешната помощ са ужасни, призна Андреева
Министърът обясни, че се очаква заплатите в лечебните заведения да нараснат с поне 10%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Спешна помощ условията са ужасни, призна министърът на здравеопазването Таня Андреева в ефира на Нова телевизия. Според Андреева най-големият проблем в Бърза помощ са условията на труд и заплащането.

„В рамките на бюджета, който има Министерството на здравеопазването, поетапно ще вървим към увеличението на заплатите в спешните центрове всяка година“, каза здравният министър.

Тя обясни, че се очаква заплатите в лечебните заведения да нараснат с поне 10%. „С увеличаването на заплатите започнахме от тази година – с между 5 и 15%“, заяви д-р Андреева.

„До края на годината ще се видят първите резултати от цялата модернизация и реорганизация, която започнахме в центровете за спешна медицинска помощ и в отделенията“, каза здравният министър.

По думите й ще бъдат изградени и първите 2-3 национални болнични комплекса по типа на оборудване и организация на работа на „Пирогов“.

Здравният мнинистър обяви, че до една година ще има реален резултат и „хората ще го усетят“.

Андреева обяви, че се спекулира с твърдението за липса на медицински работници в страната. Тя обясни, че в България в момента работят 29 000 лекари, което отговаря на европейските стандарти.


#министър #Таня Андреева #болнични #комплекси #заплати #резултати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници