Нови мерки по пътищата при голямото прибиране

Нови мерки по пътищата при голямото прибиране
Очаква се засилен трафик по пътищата в края на почивните дни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Голямото прибиране в края на празничните дни вече започна. Хиляди българи се очаква да пътуват в страната или да се връщат от почивка в чужбина.

За да се облекчи очаквания засилен трафик по пътищата, са въведени нови мерки. Движението по магистралите „Хемус" и „Тракия" ще бъде променено. Именно там отново се очакват и най-големите тапи заради ремонтите, които текат.

Затова до сряда от Варна към София по „Хемус" ще бъдат пуснати по две ленти за движение, а от столицата към морето – една при ремонта на „Бебреш" на 30-тия километър от магистралата.

По „Тракия" обаче прибирането към София ще става по една лента от и към Пловдив, тъй като съоръжението при 67-ми километър, който се ремонтира, няма да издържи по-голямо натоварване.

В най-натоварените участъци ще има засилено полицейско присъствие, а от 14:00 до 20:00 часа движението на тирове ще бъде ограничено.

Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, както и да спазват указанията на пътните полицаи.

Междувременно стана ясно, че БДЖ са пуснали над 11 хил. места в 136 влака. Автобусните превозвачи също са помислили за прибиращите се хора след празниците. Над 10% допълнителни места са отпуснати за автобусите.

#трафик #празници #Хемус #Тракия #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници