Долче и Габана отиват в затвора за 18 месеца

Долче и Габана отиват в затвора за 18 месеца
55-годишният Доменико Долче и 51-годишният Стефано Габана бяха признати за виновни за ощетяване на италианската държава и за неточности в данъчните им декларации. Снимка: www.chereshkata.com
A A+ A++ A

Италианските дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана, които са съдени за данъчни измами в размер на около 200 милиона евро, бяха осъдени от Апелативния съд в Милано на 18 месеца затвор, предаде АФП.

Прокурорите твърдяха, че двамата не са платили данъци върху доходи от по 416 милиона евро всеки. Не са били декларирани за облагане други 200 милиона евро от базирана в Люксембург компания. Общият размер на злоупотребите е над 1 милиард евро.

55-годишният Доменико Долче и 51-годишният Стефано Габана бяха признати за виновни за ощетяване на италианската държава и за неточности в данъчните им декларации. Световноизвестните дизайнери, които са двойка и в живота, са продали марките си “Dolce & Gabbana” и “D&G” на фиктивната компания “Gado”, регистрирана в Люксембург през 2004 г., установиха разследващите. Така двамата са се опитали да заобиколят плащането на корпоративни налози в Италия, които са едни от най-високите в света.

"Нямам думи, напълно съм изумен. Несъмнено ще внесем иск пред Касационния съд", заяви адвокатът на двамата дизайнери Масимо Диноиа.

През ноември 2011 г. италианският Касационен съд отмени оправдателната присъда на двамата стилисти, произнесена през април 2011 г. от съда в Милано.

#Доменико Долче #Стефано Габана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници