Източват язовир за издирването на телата на изчезналото семейство

Източват язовир за издирването на телата на изчезналото семейство
И днес многобройни екипи от спасители, огнеборци, полиция и стотици доброволци продължават издирването на телата на удавниците Рамаданови, които бяха пометени с автомобила им от 5-метрова кална вълна и паднаха от моста в Демерджи дере. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трети ден без резултат продължава издирването на трима от четиричленното семейството, които паднаха с кола в реката край хасковското село Винево в четвъртък вечерта, когато водата заля моста и отнесе автомобила, предаде Нова телевизия.

В издирването участват десетки доброволци от близките села, както и следово куче. Спасителите не дават надежда да има оцелели. Започна изпускане и на част от водата в язовира, който е близо до моста. Така от пожарната се надяват по-лесно да могат да обходят участъците с храсти и дървета, където се очаква да бъдат открити телата на загиналите хора.

В неделя в гробището на хасковското село Винево бе погребана 56-годишната учителка Ресмие Рамадан, но от съпруга й Мюмюн, дъщеря й д-р Ширин Рамаданова и внучето Мерт на 4 години няма и следа.

Кметът на Винево Фикрет Иса, където късно вечерта на 24 април се случи трагедията, е непрекъснато сред мобилизираните в акцията по претърсването на селската рекичка и на водоема.

"Все още няма резултат, поне 150-200 доброволци от близките 6 села помагат на екипите. Продължават да прииждат още хора, които бяха на погребението на Ресмие, идват направо от гробището. Общината в Минерални бани осигури 4 багера, претърсено е всяко място, но засега няма резултат", заяви кметът Иса, цитиран от БГНЕС.

Според данни на синоптиците у нас сочат, че този април е бил най-дъждовният от 127 години насам.

#Винево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино