На моста-убиец край Винево ще правят ремонт за 1,4 млн. лв.

На моста-убиец край Винево ще правят ремонт за 1,4 млн. лв.
A A+ A++ A

Мостът-убиец край хасковското село Винево ще бъде подменен с три пъти по-голям. До края на ноември на съоръжението ще бъде извършен ремонт за 1.4 млн лева, предоставени от Комисията по бедствия, аварии и катастрофи към МС.

Проектът е за изцяло ново съоръжение на мястото на вече разрушения стар мост, който е неизползваем от 25 април след смъртта на семейство от четирима души с 4-годишно дете.

Припомняме, че в нощта на 24 срещу 25-ти кърджалийската фамилия тръгнала да се връща от село Винево, когато 5 метрова кална вълна помела колата им от моста и я изхвърлила в реката. Всички в автомобила се удавиха, а телата им бяха открити дни по-късно, някои в близкия язовир.

Калната вълна разруши моста, който веднага бе затворен за експлоатация. По мнението на експертите именно старото и тясно съоръжение е било причина за натрупването на кал и дървета и събирането на вода, която в дъждовете помела моста за нещастие на семейство Рамадан.

От хасковската община Минерални бани незабавно кандидатства за средства за нов мост, които правителството им отпусна през лятото. Първите строителни работи започнаха в края на август.

Източник: Хасково.нет

#Винево #мост #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници