Обама: Новите санкции целят Москва да спре провокациите

Обама: Новите санкции целят Москва да спре провокациите
Барак Обама призова САЩ и Европейския съюз да действат заедно по въпроса за санкциите срещу Русия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Целта на новите международни санкции срещу Русия, които може да бъдат наложени още в понеделник, е да накарат Москва да спре "провокациите" в Източна Украйна.

Това заяви американският президент Барак Обама на пресконференция в Малайзия, където е на посещение, съобщават световни агенции.

Барак Обама призова САЩ и Европейският съюз да действат заедно по въпроса за санкциите срещу Русия.

"Би било неправилно да се смята, че ще се постигне ефект, ако САЩ действат самостоятелно и без т.нар. секторни санкции на Евросъюза", обяви президентът.

По думите му е важно да се предприемат нови мерки, за да разбере Русия, че действията за дестабилизиране, които се провеждат в Украйна, трябва да спрат.

"Докато Русия следва пътя на провокациите, а не се опитва да реши проблема с мирни средства и да допринесе за деескалацията, ще има последици и тези последици ще вървят възходящо", предупреди Обама.

Държавите със седемте най-развити икономики (Г-7) са приели нов пакет от икономически санкции срещу Русия в отговор на действията й в Украйна.

Дипломати от 28-те членки на Европейския съюз ще се срещнат в понеделник в Брюксел, за да приемат списък от допълнителни санкции.

#нови #санкции #Украйна #Барак Обама #Г-7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници