Райън Гигс с първа пресконференция начело на Манчестър Юнайтед

Райън Гигс с първа пресконференция начело на Манчестър Юнайтед
Гигс сподели, че първият човек, който е потърсил за съвет, е бил бившият мениджър сър Алекс Фъргюсън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Временният наставник на Манчестър Юнайтед Райън Гигс направи първото си официално изявление след като пое отбора след освобождаването на Дейвод Мойс във вторник сутринта.

Уелският ветеран заяви, че това е най-паметният момент в кариерата му и добави, че няма търпение да поведе „червените дяволи“ на “Олд Трафорд” срещу Норич в неделя.

Гигс сподели, че първият човек, който е потърсил за съвет, е бил бившият мениджър сър Алекс Фъргюсън.

“Това е най-забележителният момент в кариерата ми. Ще се насладя на оставащите две седмици и половина от сезона, като целта ми е да върна усмивките по лицата на феновете ни”, каза Гигс.

“Беше трудна седмица за клуба. Бях шокиран, когато във вторник Ед Уудуърд дойде при мен каза ми, че Дейвид Мойс си тръгва и ме помоли да поема нещата. Беше шеметна седмица за мен, никога не можеш да си представиш какви неща идват с това да си мениджър на Манчестър Юнайтед”, коментира Гигс.

“Бих искал да благодаря на Дейвид Мойс, затова че ми даде първа възможност да се докосна до треньорството. Искам да кажа, че съм много горд, че мога да бъда мениджър на клуба, който съм подкрепял цял живот. Сезонът беше тежък за всички. Печелим заедно, губим заедно. В оставащите четири мача искам да видя голове, здрави единоборства, искам с играта си да вдигнем публиката. Искам да видя страст”, каза още той.

Помощници на Гигс ще бъдат бившите му съотборници Фил Невил, Пол Скоулс и Ники Бът.

“Ники бе с резервите, така че го помолих да дойде и да ми помогне с първия тим, а той прие на драго сърце. След това се обадих на Скоулси, защото знам колко много означава Юнайтед за тези хора.”

#Манчестър Юнайтед #Райън Гигс #Дейвид Мойс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници