Плевнелиев призова за откритост и честност в предстоящия вот

Плевнелиев призова за откритост и честност в предстоящия вот
По повод предстоящия евровот, президентът Плевнелиев заяви, че са необходими са реалистични послания с ясни аргументи. Снимка: izvod.info
A A+ A++ A

„На 25 май за нашето доверие ще се борят 15 партии, 6 коалиции и 4 независими кандидати. Участниците в изборите ще имат възможност да представят своите платформи, идеи и визия за развитието на България и ЕС”, заяви президентът Росен Плевнелиев в изявление за началото на предизборната кампания.

Той посочи, че за първи път хората ще гласуват не само за партийни кандидати и програми, но и за подкрепа на персонални кандидатури. „Призовавам българските политици да проведат истински качествен дебат по европейския дневен ред”, допълни президентът. По думите му е важно да бъдем активен участник в европейския дебат, а не пасивен наблюдател.

„Българската нация е една от най-проевропейските. Необходими са реалистични послания с ясни аргументи. Компроматната война, безкрайните скандали, очернянето на опонента не е избор, а цели отдръпване на хората от политиката и гласуването”, посочи още Росен Плевнелиев. „Стремежът да се отблъсне масовия избирател, за да се контролират твърди ядра, не води до нищо добро. Подобен „успех” е измамен.

Призовавам участниците в предизборната кампания за толерантен и градивен дебат”, каза още Плевнелиев. Той многократно апелира инициираният от него референдум за изборни права да се проведе заедно с предстоящите европейски избори.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #проевропейски #УСПЕХ #България #ЕС #кандидатури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници