Язовир „Болярово" прелива

Язовир „Болярово" прелива
Узунова свиква Областния кризисен щаб, заради риска от наводнения в общините Хасково и Харманли. Снимка: bnews.bg
A A+ A++ A

Драстично се е повишило нивото на хасковската река, като най-критично засега е положението в индустриалната зона на града, където коритото й е затлачено.

На мястото в събота бяха областният управител Ирена Узунова и началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Вълчев, предаде БГНЕС.

Узунова свиква Областния кризисен щаб, заради риска от наводнения в общините Хасково и Харманли.

„От щаба препоръчваме двете общини също да свикат кризисните си щабове," каза Узунова пред Дарик радио.

Големите язовири са под непрекъснато наблюдение и контрол от „Напоителни системи", припомни тя и призова кметовете да организират също непрекъснато наблюдение над всички общински язовири, предвид високите температури и обилното снеготопене, което повиши нивата им.

„Язовирът край хасковския квартал „Болярово" прелива и главната улица на квартала е залята от водата. По предварителна информация там има и 3 къщи, които са били наводнени, но предстои с областния кризисен щаб да маркираме всички критични точки", коментира областният управител.

В събота е бил ревизиран и язовирът в Стамболийски, на който преди дни бе направен своеобразен байпас, по препоръка на специалистите. Там за момента няма нищо тревожно, каза още Узунова.

#Пожарна безопасност и защита на населението #Ирена Узунова #Николай Вълчев #Хасково #Харманли #Напоителни системи #Стамболийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници