Microsoft унифицира ценовата политика за приложения за Windows и Windows Phone

Microsoft унифицира ценовата политика за приложения за Windows и Windows Phone
A A+ A++ A

Както е известно, Microsoft по време на конференцията Build 2014 сподели подробности около плановете си да въведе универсални приложения за всички версии на Windows и Windows Phone. Във връзка с това компанията от Редмънд направи и промени в ценообразуването на приложенията. Така например приложенията за Windows и Windows RT вече могат да бъдат предлагани от разработчиците на цени от 0,99 долара и 1,29 долара, което до момента не беше възможно. Според данни на Microsoft при Windows Phone приложенията в този ценови диапазон заемат цели 55% от всички покупки в Windows Phone Store.

Промените в модела засягат и други аспекти на ценообразуването като специфични цени за дадени пазари, влияние на валутни курсове, местни данъци и др. От Microsoft предупреждават във връзка с това разработчиците, че на някои пазари цените на техните продукти могат да претърпят корекции нагоре или надолу след влизане в сила на новата политика, което ще се случи в следващите няколко седмици.

http://blogs.windows.com/windows/b/buildingapps/archive/2014/04/12/consolidated-price-tiers-to-support-universal-windows-apps-may-impact-your-app-pricing.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино