Конкурсът за приложения за банкови услуги на UniCredit Bulbank стартира на 16 април

Конкурсът за приложения за банкови услуги на UniCredit Bulbank стартира на 16 април
A A+ A++ A

За втора поредна година UniCredit Bulbank обявява конкурс за мобилни и уеб приложения за банковия сектор под името UniCredit App Challenge. В състезанието, организирано съвместно с Mobile Monday - неформален форум за професионалисти в областта на мобилните комуникации, могат да участват професионалисти и ентусиасти в сферата на мобилните технологии, приложения и уеб съдържание.

Конкурсът ще бъде стартиран на 16 април в betahaus София от 18:30 часа. Срещата ще събере на едно място хора с интереси в мобилните и дигиталните технологии. Регистрацията за участие в събитието вече е отворена, а то е без такса. Специален гост на UniCredit App Challenge ще бъде Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард България. HP e и официален партньор на конкурса и ще даде специална награда Tablet HP Elite Pad 900. Със своя презентация ще участва и Цветанка Минчева, директор Банкиране на дребно в UniCredit Bulbank.

Разработчиците на мобилни и уеб приложения могат да участват в UniCredit App Challenge в периода 16 април - 10 юни 2014 г. На 15 май за всички регистрирани участници ще бъде организиран специализиран workshop.

Приложенията за участие в конкурса могат да бъдат в едно от следните направления във финансовия сектор:
- Подобряване начините за обслужване на клиентите и предоставяне на възможности за получаване на непосредствена обратна връзка;
- Повишаване на финансовата култура, образователна информация;
- Улесняване достъпа на клиентите до банковите служители;
- Игри и забавление.

Жури от доказани професионалисти в сферата на мобилните и уеб технологии, телекомуникации, медии и финанси ще оцени всеки участник и неговото иновативно финансово приложение. Председател на журито е главният изпълнителен директор на UniCredit Bulbank Левон Хампарцумян.

Петте най-добри разработчици или екипи ще представят приложенията си пред журито на специално събитие на 17 юни 2014 г. Победителят ще получи парична награда в размер на 4000 лв. и посещение за двама в UniCredit Innovation Lab (специално звено на УниКредит, в което се разработват най-иновативните продукти и услуги за банкиране) в Милано, Италия.

Основен партньор в организацията на конкурса UniCredit App Challenge е Mobile Monday - глобална общност, която събира хора с интереси в мобилната индустрия, които обменят идеи, споделят опит и обсъждат новите тенденции в сферата на комуникациите и начина, по който ще повлияят на начина ни на живот. Сред целите на Mobile Monday е стимулиране на иновациите в мобилния сектор, улесняване връзката между малки и големи, местни и световни компании и т.н.

Част от наградния фонд за конкурса се предоставя от HP, Samsung и LAUNCHub, а сред медийните партньори са SocialEvo, Mediabit, Enterprise.bg, MobileBulgaria, Marketing 360, Web cafе и Computer world. Специалната награда на LAUNCHub е директна покана за интервю сесия от LAUNCHub, с което кандидатът има шанс да присъства на техния „Дълъг уикенд". След успешна селекция присъстващите на „Дългия уикенд" ще получат ценни съвети от коучовете и менторите на компанията за това как да подготвят презентация си, за да получат финансиране от инвеститорския комитет на LAUNCHub.

Повече информация:
http://www.unicreditbulbank.bg/bg/Media_Centre/App_Challenge/About/index.htm

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино