Морският и речният транспорт се сринаха в края на 2011 г.

Морският и речният транспорт се сринаха в края на 2011 г.
При морския транспорт, който през текущото тримесечие е извършвал само международни превози, намалението на превозените товари е с 43.2%, а при речния транспорт - с 21.0%. Снимка: korabli.ucoz.ru/_fr
A A+ A++ A

Морските и речните товарни превози в България бележат драстичен спад през четвъртото тримесечие на 2011 г., сочат предварителните данни на Националния статистически институт.

При морския транспорт, който през текущото тримесечие е извършвал само международни превози, намалението на превозените товари е с 43.2%, а при речния транспорт - с 21.0%. Спадът на годишна база се изчислява на 33.7% и е в резултат не само на по-малкото количеството превозени товари, но и на по-краткото средно превозно разстояние.

Превозът на пътници по вода през последното тримесечие на 2011 г. намалява с едва 2.3% спрямо година по-рано

Нищожен е и спадът на превозените пътници от градския електротранспорт – 1.5% спрямо същия период на 2010 г. Отливът се дължи на намалената дейност на столичния метрополитен с 10.2%. Тролейбусният и трамвайният транспорт дори бележат ръст - съответно с 2.2% и 0.1%.

Общо 73 363 000 пътници са се възползвали от услугите на електротранспорта през разглеждания период.

С 8.1% по-малко спрямо година по-рано са пътниците на железопътния и автобусния транспорт. Спад се отчита както по вътрешните, така и по международните линии.

Превозът на пътници в железниците е с 13.1% по-малко през четвъртото тримесечие на 2011 г. в сравнение със същото тримесечие на 2010 г.

Вътрешните и международните сухопътни превози обаче бележат ръст на годишна база съответно от 24% и 16.1%.

#товарни превози #транспорт #България #Националния статистически институт #пътници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници