Реформаторите: Не сме крили, че сме заимствали предизборния клип

Реформаторите: Не сме крили, че сме заимствали предизборния клип
Реформаторите не крият, че са заимствали клипа си. Снимка: hashtag-bg.com
A A+ A++ A

„Никога не е крито, че клипът е заимстван“, заяви зам.-председателят на ДСБ Петър Москов пред Нова телевизия в сряда по повод скандала с предизборния клип на Реформаторския блок за евроизборите.

„Има съзнателно търсене и внушение на асоциация с начина, по който в една от най-добре работещите демокрации хората се приканват към участие, към правене на избор. Този клип води до емоция, нещо, което е различно от начина, по който сме свикнали да се водят кампании. Няма никаква кражба, а съзнателно търсена и постигната аналогия“, коментира още той.

Припомняме, че в понеделник следобед в интернет се появи първият рекламен клип на Реформаторския блок. В него участват известни български актьори и музиканти, сред които Стефания Колева, Богдана Карадочева, Кирил Маричков, Владимир Пенев, Иван Лечев, Юлиан Вергов и др. В началото на клипа актьорите обясняват защо няма да гласуват, докато не стигат докрая - до доводи „за“ гласуването.

Веднага след пускането на клипа социалните мрежи бяха взривени, тъй като се оказа, че клипът не е оригинален, а заимстван от клип със същото послание, станал част от предизборната кампания на Барак Обама през 2008 г.

Петър Москов сподели, че би искал Реформаторският блок да се асоциира с велика демокрация и голям президент, с интелектуален продукт, свързан с Обама, отколкото с Путин.

#Реформаторите #Барак Обама #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници