Пазят в тайна версиите за убийството на Харасимов

Пазят в тайна версиите за убийството на Харасимов
Разследването на случая е под ръководството на Варненската окръжна прокуратура. Снимка: Impact Press Group
A A+ A++ A

Работим по няколко версии за взривения днес автомобил в района на Икономическия университет, заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Той уточни, че на този етап е твърде рано версиите да бъдат коментирани с представители на медиите, тъй като могат да навредят сериозно на разследването, предаде агенция „Фокус“.

По информация, подадена му от директора на ОД на МВР - Варна, взривното устройство е било поставено в автомобила на 52-годишният бизнесмен Йордан Харасимов, което се взривило в движение.

Разследването на случая е под ръководството на Варненската окръжна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В 8:04 часа в петък сутринта е получен сигнал за инцидент с автомобил на кръстовището на булевардите „Цар Освободител“ и „Княз Борис I“.

Незабавно на мястото е изпратен автопатрул, който установил, че лек автомобил „Ауди“ с варненска регистрация е катастрофирал в един от стълбовете на светофарната уредба на кръстовището.

Повиканият на място екип на Спешна помощ е откарал водача, който бил в изключително тежко състояние. Минути по-късно пострадалият е починал.

Районът е бил заграден. На място са пристигнали екипи от ОДМВР, служители на „Криминална полиция“, на отдела за борба с организираната престъпност във Варна, както и служители на СДОТО. Предприети са действия за издирване на очевидци на инцидента.

По първоначални данни причина за инцидента е избухнало взривно устройство. В 7:58 часа аудито е било на кръстовището в лентата за ляв завой, когато устройството се е взривило.

След приключване на огледа ще бъде установен видът на взривното устройство, което най-вероятно е било поставено около шофьорската седалка. До този момент не е установено загиналият да е получавал заплахи или бизнесът му да е бил рисков.

Започнало е досъдебно производство под надзора на Варненската окръжна прокуратура. Работи се за установяване на причината и извършителите на тежкото престъпление. Огледът на местопроизшествието продължава и в момента.

Йордан Харасимов е търговец на риба, рибни продукти и рапани. Фирмата му „Север Експорт“ е базирана във варненския квартал „Аспарухово“.

Според специалисти в бранша той е сред най-крупните играчи на този пазар и със сигурност е най-големият по Северното Черноморие.

Йордан Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна „Локомотив 93“.

#Йордан Харасимов #Варна #МВР #Север Експорт #Аспарухово #Северното Черноморие #болница „Света Анна" #Икономическият институт #Морското училище #бул. „Княз Борис І" #„Цар Освободител” #бул. „Приморски” #взрив #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници