Първият ъпдейт за Windows 8.1 ще излезе на 8 април

Първият ъпдейт за Windows 8.1 ще излезе на 8 април
A A+ A++ A

По време на конференцията Build 2014 Microsoft съобщиха, че са подготвили сериозен софтуерен ъпдейт за Windows 8.1, който ще е достъпен за изтегляне на 8 април. Промените включват подобрения, които най-осезаемо ще усетят ползващите клавиатура и мишка. Освен това обаче очакваме и промени в магазина за приложения на платформата. Лентата със задачи вече ще е достъпна и в двата интерфейса, а потребителите на класическия ще разполагат с познатите бутони за минимизиране и затваряне на приложения и в изтеглените от Windows Store. Последното става чрез преместване на мишката в горната част на екрана, при което ще се появи лента с командите.

Що се отнася до магазина за приложения, потребителите вече ще могат да получават нотификации за инсталирани приложения, както и по-добра информираност при сваляне на нови приложения - магазинът ще съобщава дали приложенията са универсални или работят само с новите версии на платформата на Microsoft. След инсталиране на ъпдейта операционната система ще заема и значително по-малко място - до около 60% от това, което заема в момента. Сред другите промени, които са много, влиза и показването на бутони за изключване и търсене върху началния екран с модерен интерфейс - досега те бяха скрити в страничното меню.

http://blogs.windows.com/windows/b/windowsexperience/archive/2014/04/02/windows-8-1-update-important-refinements-to-the-windows-experience.aspx?linkId=7871906

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници