Кървава баня след стрелба във военна база в САЩ

Кървава баня след стрелба във военна база в САЩ
Четирима са убити при стрелба в базата „Форт Худ“. Снимка: www.nydailynews.com
A A+ A++ A

Четирима души бяха убити, а 16 ранени при стрелба във военната база „Форт Худ“ в американския щат Тексас. Нападателят е военен експерт, съобщи Би Би Си. Той е открил огън, след което се е самоубил, но причините към момента остават неизвестни.

Стрелбата избухнала в медицинската служба на базата. Полицията в близкия град Уейко предупреди жителите, че във „Форт Худ“ е издадена заповед всички да намерят убежище в пределите на базата и че никой няма да бъде допускан нито да влиза, нито да излиза от нея.

Повечето от военните, разположени там, по време на инцидента са били на мисии зад граница. Американският президент Барак Обама заяви, че е с разбито сърце от новината за стрелбата. Министърът на отбраната Чък Хейгъл пък определи случилото се като „ужасяваща трагедия“.

Това не е първият подобен случай в базата, припомнят световните медии. През ноември 2009 г. военният лекар психиатър Нидал Хасан - американец от палестински произход, откри стрелба, при което уби 13 души и рани 32.

„Форт Худ“ е най-голямата база на сухопътните сили на САЩ. Намира се в град Килин. Тя е разчетена за 40 хил. военни и граждански персонал.

#Тексас #Барак Обама #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници