Първанов: ГЕРБ се провали в управлението

Първанов: ГЕРБ се провали в управлението
Правителството на ГЕРБ се е „провалило“ в управлението, а премиерът Бойко Борисов е „непримирим“ към всеки с по-голям авторитет, заяви бившият президент Георги Първанов на специална пресконференция.
A A+ A++ A

Правителството на ГЕРБ се е „провалило“ в управлението, а премиерът Бойко Борисов е „непримирим“ към всеки с по-голям авторитет, смята бившият президент Георги Първанов.

„ГЕРБ се провали в управлението и най-елементарната практика е да се намери враг, за да се прикрие слабостта на управлението с непрекъснати скандали и защото трябва да се насажда страх“, заяви на пресконференция Георги Първанов, предаде агенция „Фокус“.

„Тежко на тази държава, в която институциите стават заложник на личната мъст. Борисов заграби твърде много власт, но авторитетът му се руши и ще се руши. Затова е непримирим към всеки, който има по-голям авторитет. Борисов не може да управлява силно и ефективно“, каза още Първанов.

„Понеже с нас май му е доста трудно, прогнозата ми е, че тази изтощителна война, която започна със зората на това правителство, ще продължи доста дълго“, коментира той.

Първанов сподели, че след края на президентския си мандат е направил обиколки в страната. „Виждам, че хората наистина са уплашени и няма как да е другояче след този натиск срещу лекари, земеделци, учени. Целта е да се поддържа еднополюсният модел в българската политика, да не се допусне налагането на алтернатива“, посочи Първанов.

„Не е случайно това, че Яне Янев беше избран начело на комисията. Той се е доказал. Ненадминат е в обругаването. На мен ми е трудно и няма да мога да приема тази личност като нравствен съдник“, каза Първанов.

Според него е отминал етапът на „атакизирането“ на ГЕРБ, сега управляващата партия се „янивизира“.

„Наясно съм, че след тази комисия ще има друга и нова мобилизация на държавни институции срещу мен“, посочи Георги Първанов.

Той заяви също, че няма да сезира международен орган по случая с временната парламентарна комисия.

#Георги Първанов #Първанов #Бойко Борисов #премиер на България #ГЕРБ #Яне Янев #временна парламентарна комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници