Куюмджиев: ЕРП-тата не инвестират собствени пари, а на гражданите

Куюмджиев: ЕРП-тата не инвестират собствени пари, а на гражданите
„Инвестициите, които те твърдят, че са направили за тези години, сме ги платили ние“, заяви Куюмджиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от „Коалиция за България“ и зам.-председател на Комисията по енергетика в парламента Явор Куюмджиев заяви, че електроразпределителните предприятия инвестират пари на гражданите, а не техни собствени.

„Преди дни на заседание на Комисията по енергетика зададох един много ясен и конкретен въпрос на трите ЕРП-та – колко пари точно са инвестирали в България през последните 10 години, откакто са собственици“, посочи Куюмджиев.

Депутатът каза, че всяко едно от дружествата е отговорило с определена сума и подчерта, че е искал да разбере колко пари от тези, които те инвестирали, са техни собствени или привлечени средства.

„На този въпрос аз отговор не получих“, поясни той.

Куюмджиев посочи, че за два дни е успял да събере информация за периода 2008 г. – 2013 г. и резултатите са показали, че всяка година ЕРП-тата инвестират само парите, които са им одобрени от ДКЕВР, „които се отразяват в цената на тока, което означава, че българските граждани ги плащаме“.

„Инвестициите, които те твърдят, че са направили за тези години, сме ги платили ние. Затова не е вярно и твърдението им, че имат нужда от увеличаване на цената на тока, за да могат да осъществят своите инвестиции“, категоричен бе той.

#електроразпределителни дружества #ЕРП #Явор Куюмджиев #инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници