Кунева покани лидерите на партиите на дебат за евроизборите

Кунева покани лидерите на партиите на дебат за евроизборите
Кунева подчерта, че увеличаването на доходите, мерките за по-висок висок стандарт на хората и енергийната независимост на страната са основни цели на Реформаторския блок. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Водачът на листата на Реформаторския блок за евроизборите Меглена Кунева призова водачите на листи на проевропейските партии на дебат за бъдещето на България в Европа преди изборите през май. Тя покани Томислав Дончев от ГЕРБ, Сергей Станишев от БСП, Ивайло Калфин от АБВ, както и представител на ДПС, да седнат на масата на дебатите и всеки да посочи какви, според неговата политическа сила, са приоритетите на България и как те ще се реализират през политиките на Европейския съюз.

Кунева подчерта, че увеличаването на доходите, мерките за по-висок висок стандарт на хората и енергийната независимост на страната са основни цели на Реформаторския блок.

Лидерът на „България на гражданите“ коментира, че ЦИК – органът, провеждащ изборите, не е готов, както и законът за провеждане на изборите. Според нея това разклаща доверието на хората.

Меглена Кунева допълни, че политиците са пропуснали да търсят съгласие в името на националния интерес още от първия момент на разработването на Изборния кодекс, а се ползват от всякакви други хватки.

Преговорите са професия – тези политици не умеят да преговарят, защото, да се връщат към начало на преговори, след вече приключила процедура, е неуспешен начин да се преговаря“, уточни тя.

#ДПС #Ивайло Калфин от АБВ #ЕС #избори #Кунева #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници