Митинтът на "Атака" - "Оставка" за Плевнелиев, контрамитингът - кабинетът да си ходи

Митинтът на "Атака" - "Оставка" за Плевнелиев, контрамитингът - кабинетът да си ходи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 300 души се събраха на митинг на „Атака“ пред президентството под надслов „Санкции срещу Русия са санкции срещу България", докато вътре тече извънредното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Съветът бе свикан от президента Плевнелиев заради липсата на консенсус между партиите в парламента за Украйна.

Протестиращите настояват Народното събрание да подкрепи Русия и да признае референдума в Крим за законен. Също така настояват САЩ, НАТО и ЕС да спрат санкциите за Москва.

Пред президентството се събраха и противници на митинга на „Атака“. Част от тях бяха от #ДАНСwithme с искане за оставка на правителството. Друга част от контрапротестиращите, предимно възрастни хора, се представиха за антифашисти. Те крящяха: „Волен в лудница“, „Марш от парламента“, „Волен е болен“ и „Оставка“. От противниковия лагер отговаряха с: „Оставка“, но за президента Плевнелиев.

Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов заяви от трибуната, че Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са най-големите разединители на народа.

При влизането си в сградата външният министър Кристиан Вигенин, министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на икономиката Драгомир Стойнев, вътрешният министър Цветлин Йовчев и председателят на парламента Михаил Миков бяха освиркани. Нито един от тях не пожела да коментира позицията си за Украйна.

Над 100 полицаи охраняваха двата протеста, като бяха разположени и в съседните улици.

 

#Атака #Росен Плевнелиев #митинг #протест #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници