Конфискуваха 42 кг злато и 4,8 млн. долара от бивш украински министър

Конфискуваха 42 кг злато и 4,8 млн. долара от бивш украински министър
Обиските са били извършени в рамките на разследването на генералната прокуратура и службата за борба с организираната престъпност към министерството на вътрешните работи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинските власти са провели акция срещу бившия министър на енергетиката Едуард Ставицки, като след обиски в жилищата му са били конфискувани 42 кг злато и 4,8 млн. долара, съобщи министърът на вътрешните работи в Украйна Арсен Аваков.

Ставицки е заподозрян в присвояване на държавни средства.

От имотите на Ставицки са били иззети торби със скъпоценни камъни, приличащи на диаманти и 16 скъпи часовника, пише Аваков на „Фейсбук“ страницата си.

Обиските са били извършени в рамките на разследването на генералната прокуратура и службата за борба с организираната престъпност към министерството на вътрешните работи.

Резултатите от операция идват ден след ареста на генералния директор на националната петролна и газова компания “Нафтогаз” Евгений Бакулин, заподозрян в корупционни афери за близо 4 милиарда долара.

И двамата са били назначени при управлението на сваления президент Виктор Янукович, обвинен от новите власти в корупция в големи мащаби и отклоняване на десетки милиарди евро в полза на свои близки и съюзници.

#Едуард Ставицки #Украйна #Киев #Нафтогаз #Евгений Бакулин #Виктор Янукович #Украйна Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници