Ограничават търсенето на изчезналия самолет в по-малък район

Ограничават търсенето на изчезналия самолет в по-малък район
Издирването на самолета ще бъде концентрирано в по-малък район.
A A+ A++ A

От Австралийската служба за безопасно мореплаване (AMSA) пренасочиха в по-малка зона за издирване участниците в акцията за издирване на малайзийския изчезнал самолет с 239 пътници на борда. Решението дойде, след като в четвъртък стана известно за заснети преди няколко дни от спътник плаващи отломки.

Над сектор в океана с площ около 23 хиляди кв. км летят австралийски, новозеландски и американски самолети. По молба на австралийската агенция за спасяване в района е и преминаващ наблизо норвежки търговски кораб, както и още един морски съд. В събота там ще се появи и австралийският военен кораб „Съсекс“, съобщи ИТАР-ТАСС.

Вероятно е в близките часове мистерията да получи частични отговори, но участниците в акцията все още не бързат с оценките.

Припомняме, че Боинг 777-200, който летеше от Куала Лумпур за Пекин на седми март, изчезна безследно с 227 пътници и 12 души екипаж. Връзката със самолета бе прекъсната от борда на самолета около два часа след като машината излетя от малайзийската столица.

#Куала Лумпур #Пекин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници