Русия: САЩ затвори сирийското посолство – спира да е посредник за мир

Русия: САЩ затвори сирийското посолство – спира да е посредник за мир
“Решението на американската страна може само да предизвика безпокойство и разочарование", посочва руското външно министерство. Снимка: yahoo.com
A A+ A++ A

Русия заяви, че решението на САЩ да затворят сирийското посолство във Вашингтон означава, че страната фактически се отказва да бъде посредник за политическо решение на кризата в Сирия.

„Нашите американски партньори сами се лишават от ролята си на посредници в процеса на политическо уреждане на конфликта в Сирия и доброволно или не помагат на сирийската радикална опозиция, в редиците на която се бият терористи, свързани с „Ал-Кайда“, посочва руското външно министерство.

Във вторник американските власти затвориха сирийското посолство и консулствата в САЩ и наредиха служителите им да напуснат територията на страната, заради „жестокостите“, извършвани от режима в Дамаск през последните три години.

„Решението на американската страна може само да предизвика безпокойство и разочарование. То противоречи на подписаните преди това споразумения между Москва и Вашингтон да работят заедно за мирен изход от сирийската криза въз основа на комюникето от Женева от 30 юни 2012 г.“, допълва руската страна.

#САЩ #Русия #Сирия #преговори #посолство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници