Откриват онлайн-карта на екологичните конфликти

Откриват онлайн-карта на екологичните конфликти
Специално събитие в Брюксел поставя началото на онлайн-карта на екологичните конфликти по света. Снимка: sibirskozdrave.com
A A+ A++ A

Специално събитие в Брюксел поставя началото на онлайн-карта на екологичните конфликти по света, част от които е и България, съобщиха за novinite.bg от Екологично сдружение “За Земята“.

Проектът EJOLT за екологична справедливост, отговорност и търговия, в който участва и Екологично сдружение „За Земята“, открива в сряда карта на екологичните конфликти Global Atlas of Environmental Justice, визуална и интерактивна интернет платформа на английски език, която дава информация за около 1000 екологични конфликта в цял свят.

Избрани карти ще се фокусират върху теми като добива на шистов газ, конфликти свързани с изграждането на мега-инфраструктурни проекти, или конфликти водещи до насилие върху активни граждани.

На територията на България са отбелязани 17 конфликтни екологични зони, като основните проблеми са свързани с добивната промишленост (включително златодобива и старите уранови мини), сметища и инсинератори и големи инфраструктурни проекти като ски-зоната „Банско“ в Пирин.

#шистов газ #златодобив #карта #конфликти #Банско #"За Земята"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници