Цветан Василев даде „Протестна мрежа“ на прокурор

Цветан Василев даде  „Протестна мрежа“ на прокурор
Председателят на Надзорния съвет на „Корпоративна търговска банка“ АД Цветан Василев внесе сигнал за набедяване до главния прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Надзорния съвет на „Корпоративна търговска банка“ АД Цветан Василев внесе сигнал за набедяване до главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от банката.

Причина за сигнала са „неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов от „Протестна мрежа“, които са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на организирана престъпна група“. Според Василев те са знаели, че е невинен.

„Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до Цацаров и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари. Деянието на членовете на „Протестна мрежа“ разкрива белезите на престъплението набедяване, предвидено и наказуемо по чл. 286, ал. 1 от Наказателния кодекс“, се казва в изявлението на Корпоративна търговска банка.

Друг мотив за сигнала е, че Цветан Василев се възползва от правото да защити името си и „да отхвърли опитите на представителите на „Протестна мрежа“ и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения“.

В края на февруари „Протестна мрежа“ внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски и свързаните с него, според сигнала, собственик на КТБ Цветан Василев и партийния функционер Николай Бареков.

#Корпоративна търговска банка АД #Сотир Цацаров #Асен Генов #Антоанета Цонева #Николай Стайков #Василев #Цветан Василев #Делян Пеевски #Николай Бареков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници