Станишев: Пита „Кой?“ този, който се прави на много умен

Станишев: Пита „Кой?“ този, който се прави на много умен
Министър-председателят Пламен Орешарски и лидерите на партиите, подкрепящи кабинета – на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан, провеждат националната среща с медиите под надслов: „Открито управление“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На срещата между управляващите и медиите „Открито управление“ в НДК в понеделник  отново бе зададен въпросът за задкулисието във властта и отношението към депутата от ДПС Делян Пеевски. Лидерът на БСП Сергей Станишев реагира остро на журналистическия въпрос и обясни, че постоянното задаване на въпроса „Кой?“ идва от хора, които се правят на много умни и интересни.

„Този въпрос се използва като димна завеса за отклоняване от действително сериозните проблеми. Време е да се свалят всички маски“, коментира Станишев.

Според него е редно дебатите да са по същество, а не да се търсят измислени скандали. Подобен бил и опитът да се спекулира с „Атака“.

„В продължение на 2 години никой не се чудеше, че „Атака“ подкрепяше кабинета „Борисов“. Това не притестяваше нито българите, нито европейците, нито медиите. Сега обаче е проблем. Защо?“, попита лидерът на БСП и ПЕС.

Той коментира, че не вижда нищо странно, че една парламентарна група подкрепя правителството, тоест върши работата, за която е избрана от народа.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също коментира казуса „Пеевски“.

„Не може от една страна да организираш мощни протести. Да разгръщаш опозиционна политическа идентичност чрез разграничението си от Пеевски в продължение на месеци, а после всички ние да станем свидетели на безспорен факт, че са имали срещи с Борисов многократно“, коментира Местан.

Той обеща отсега нататък на въпросите за Пеевски да отговоря, като иска уточнение за онзи Пеевски, с когото Борисов се е срещал многократно, ли става дума.

#Делян Пеевски #Станишев #Сергей Станишев #Лютви Местан #ДПС #БСП #Местан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници