НС с 52% икономии и 107 приети закона за 2013 г.

НС с 52% икономии и 107 приети закона за 2013 г.
Над 52% са реализираните икономии на Народното събрание за 2013 г. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Над 52% са реализираните икономии на Народното събрание за 2013 г., 645 са становищата, а 107 приетите закона. Това показва публикуваният на електронната страница на парламента отчет за степента на изпълнение на предвидения за годината бюджет на Народното събрание.

Като се прави уточнението, че парламентът не е заседавал няколко месеца, отчетените разходи обхващат нормативно регламентираните разходи на народните представители, съгласно Правилника за организацията и дейността на НС, разходите на администрацията на парламента, както и разходите на второстепенните разпоредители с бюджет.

27% са реализираните икономии спрямо уточнения бюджет по програма "Нормативно определени разходи, съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание". За програмата "Законодателна дейност, парламентарен контрол и конституиране" за 2013 г. са отчетени икономии от 22% спрямо предвидения за това бюджет.

Отчетени са 446 проведени заседания на парламентарните комисии, 16 парламентарни процедури за избор на конституционно установени органи и 435 окончателни решения и свързани с тях документи.

За програма "Връзка с избирателите и народно представителство" реализираните икономии са 17%. Реализирани са икономии и по следните програми: "Парламентарна дипломация" – 34%; "Административно обслужване" – 35%; "Икономически и социален диалог" – 33%.

#събрание #икономии #обслужване #дипломация #разходи #Парламент #заседания #закони #становища #обслужване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници