Местан: Много са се накачили на анти ДПС клонката

Местан: Много са се накачили на анти ДПС клонката
Ако досега акцентът беше едва ли не върху оцеляването на кабинета, то след европейските избори ние очакваме той да разгърне истинския си потенциал.Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако досега акцентът беше едва ли не върху оцеляването на кабинета, то след европейските избори ние очакваме той да разгърне истинския си потенциал, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в Шумен, цитиран от БГНЕС.

Според Местан приетата декларацията на БСП, в която се търси отговорност и от ДПС за етническото напрежение, е „дълбоко неприемлива и дълбоко некоректна“.

„Да се поставя ДПС на една плоскост с ГЕРБ и „Атака“ е меко казано неприемливо. Защото ДПС не може да бъде укорено затова, че постави в дневния ред на Народното събрание въпроса за нерешените права и свободи на българските граждани. Не фактът на поставянето в дневния ред на парламента на нерешените проблеми генерират напрежение", обясни той.

Местан коментира също, че с декларацията БСП се опитва да се качи на "анти ДПС клонка" и да се включи в надпревара за анти ДПС гласовете.

"Много ще се надявам тази бясна надпревара да не е за сметка на базови принципи, на които трябва да стъпи демокрацията в България. И освен това, при толкова много накачили се на анти ДПС клонката, има реален риск тя в крайна сметка да се счупи", допълни Местан.

#Лютви Местан #Местан #ДПС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници