Извикахме ли “Хоп!”, преди да сме скочили

Извикахме ли “Хоп!”, преди да сме скочили
A A+ A++ A

Отново ни плашат с повишаване цената на тока! Някак вече свикнахме с това да ни намалят цената на нещо, а сетне да я увеличат неколкократно. Това сякаш започва да прилича не толкова на осъзнат икономически механизъм, колкото на “гавра с труп”!

Как да си обясним, че уж руснаците ни намалиха цената на газта, а персоналните частни сметки за газ на някои от абонатите на “София-газ” се увеличиха? Как стана това, така и никой не разбра. Имено така ще стане и сега. Как така  енергийната хидра ДКЕВР първо реши, че може да намали цената на тока, малко след това се оказва, че всъщност не можело да се намали, а напротив – трябвало да се увеличи. Тоест, бодряшки извикаха “Хоп!”, преди да са скочили…!

Честно казано това твърде много напомня един стар и добре изпитан върху гърба ни метод за увеличаване на цената на нещо, каквото и да е то, като първо се свали примерно с 5%, а сетне се увеличи със 7% и така получаваме горница от 2%, без дори да сме се усетили.

Ако така ще ни вдигат цените, по-добре въобще да не ни ги намаляват, защото действието твърде печално напомня за популярен танц, но на обратно - две назад, една напред.

#ДКЕВР #ток #цена #цени #газ #механизъм #танц

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай