Росен Петров дава Борисов на Комисията по дискриминация

Росен Петров дава Борисов на Комисията по дискриминация
Росен Петров е готов да прости на Борисов, ако му не извини. Снимка: vbox7.com
A A+ A++ A

Бившият журналист и настоящ зместник-председател на "България без цензура" Росен Петров, когото Николай Бареков спряга за вътрешен министър, обяви, че ще даде лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на Комисията по дискриминация, защото се присмял на носа му.

Причината за реакцията на Росен Петров бе коментарът на Борисов в кулоарите на парламента: "Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да го води за носа. Не казвам кой е, само така се очаква".

„Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек, е дискриминация. Аз по принцип имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов“, коментира Петров.

Според него не е редно български политик да обижда обикновен български гражданин само за това, че има физически недъг.

„Мисля, че поведението на г-н Борисов е недостойно и не отива на един човек, който имаше званието генерал. Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал",  коментира Росен Петров.

Той уточни, че ако Бойко Борисов му се извини публично, ще изтегли жалбата срещу него, защото до днес го имал за приятел

"Явно, както самият Борисов е казал, той няма приятели и си живее с кучетата в Банкя“, коментира Росен Петров.

През октомври миналата година Петров обясни, че проблемите му с носа са заради удар, но не желае да обяснява за „случката”. Бившият водещ тренира активно щанги и бокс.

#Росен Петров #Бойко Борисов #Петров #Борисов #нос #дискриминация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници