Цветан Цветанов: Питате за кокаина, а не за хероина

Цветан Цветанов: Питате за кокаина, а не за хероина
Цветанов заяви, че във всяка една операция, която е провеждана, всяка информация и сигнали винаги са проверявани максимално. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Безспорно е, че има задържани огромни количества наркотик, защото 1,4 тона е сериозно количество. Въпросът е, че зад тази операция има много политическа пропаганда, коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод задържания кокаин във Франция при международна полицейска акция, предаде БГНЕС.

Той обясни, че една седмица или няколко дни преди това е имало задържани количества хероин в Холандия, които преди това са преминали през българската граница.

„Един от основните пътища на хероина е т.нар. „балкански път“. Това е съвпадение на тези задържани количества, а забравихте да питате: Как така всъщност са влезли тези огромни количества хероин безпрепятствено през страната и са заминали и са стигнали до Холандия? Това е липсата на всякаква политическа воля или професионална адекватност, за да може да се противодейства на тези неща“, попита бившият вътрешният министър.

Цветанов заяви също, че във всяка една операция, която е провеждана, всяка информация и сигнали винаги са проверявани максимално, за да се търсят конкретни връзки или лица, които са съпричастни към даден канал. За „Кокаиновите крале“ той посочи отново, че през 2008 г. е имало теч на информация от българските власти.

#Цветан Цветанов #кокаин #хероин #Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници