Манолова: Изборният кодекс - недостатъчно радикален, но най-добрият досега

Манолова: Изборният кодекс - недостатъчно радикален, но най-добрият досега
Манолова заяви, че „ДПС не се е налагало на БСП по нито един пункт от кодекса”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Новият Изборен кодекс може да не е достатъчно радикален, но е най-доброто правено досега“, заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова във връзка с приетия по-рано през седмицата проект за нов Изборен кодекс.

„Това мнозинство в парламента е най-смелото досега, защото за първи път хората ще имат възможността да пренареждат листите с кандидати“, каза още Манолова.

Тя сподели, че не е очаквала “овации и цветя след приемането на кодекса, но има голяма надежда, че след евроизборите ще чуем добри думи за новите изборни правила”.

„Промените са съществени, не са самоцелни - те гарантират честен вот и активното участие на гражданите, защото те ще знаят, че има смисъл от техния глас, вотът ще бъде отчетен правилно”, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

„За първи път хората ще гласуват за личности, ще има преференциален вот на евроизборите - освен за коя партия, гражданите ще могат да кажат и кой кандидат избират. От гласа на всеки ще зависи персонално кои ще са членовете на Европарламента, които ще представляват България. Хората за първи път ще могат да преподреждат листите”, обясни Манолова.

Тя заяви, че „ДПС не се е налагало на БСП по нито един пункт от кодекса”.

#нов Изборен кодекс #Мая Манолова #БСП #ДПС #Евроизбори 2014 #Европейски парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници