Отвориха част от офертите за тунел под Шипка

Отвориха част от офертите за тунел под Шипка
190 хил. лева е разликата между най-евтиното и най-скъпото предложение за разработването на идеен проект за тунела под връх Шипка.
A A+ A++ A

190 хил. лева е разликата между най-евтиното и най-скъпото предложение за разработването на идеен проект за тунела под връх Шипка, предаде 3e-news.net. От „Консорциум Мости“, в който участват „Мости България“ и „Мости Катовице“, се борят за спечелването на обществената поръчка с ценова оферта от 104 232 лева, докато „Рутекс“ са предложили близо тройно повече – 294 898 лева.

В сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) бяха отворени офертите на девет от общо единадесет кандидата. Причините за дисквалификацията на „Проджект планинг енд мениджмънт“ и „Трансконсулт-22“ ще бъдат изяснени на по-късен етап, обясниха възложителите.

Варненската „Инжконсултпроект“ участва в състезанието с предложение от 189 878 лева, „Трафик холдинг“ - с 226 642 лева, „Свеко Енерго проект“ – с 219 600 лева. Изграждането на тунел под Шипка е част от втората фаза на проекта за обходен път на град Габрово.

Той ще е с дължина 3.22 км и е един от приоритетните за финансиране по новата оперативна програма „Транспорт“. Индикативната му стойност възлиза на 150 млн. евро.

#Шипка #тунел #оферти #АПИ #предложение #финансиране #Габрово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници